Composer Information

Nino Rota

Born:
December 3, 1911
Milan, Italy
Died:
April 10, 1979
Rome, Italy
Official Site:
Click to visit site
Trailer Music:
Click for trailer usage

Best of the Year

External Websites

Filmography

[1979]  Hurricane^
 Orchestra Rehearsal
 Ten to Survive
[1978]  Death On The Nile^
 Il furto della gioconda [Miniseries]*
[1976]  Boy from The Suburbs (Ragazzo Di Borgata)
 Caro Michele
 Casanova (Il Casanova Di Federico Fellini)*
[1974]  The Godfather: Part II*
 Amarcord*
 The Abdication
[1973]  Love And Anarchy (Film D'Amore E D'Anarchia)^
 Sunset, Sunrise^
[1972]  Fellini's Roma*
 The Godfather*
[1971]  I Clowns*
 Waterloo^
[1970]  Fellini Satyricon*
[1969]  Spirits of the Dead (Histories Extraordinaries): Metzengerstein, William Wilson & Toby Dammit*
[1968]  Kiss The Other Sheik (Oggi, Domani E Dopodamani)
 Romeo and Juliet*
[1967]  The Taming Of The Shrew^
[1966]  Shoot Loud Louder, I Don't Understand
[1965]  Juliet Of The Spirits (Giulietta Degli Spiriti)*
[1963]  8 1/2 (Otto E Mezzo)*
 Il Maestro Di Vigevano
 The Leopard (Il Gattopardo)*
[1962]  Boccaccio '70*
 The Best Of Enemies (Il Due Nemici)^
 The Reluctant Saint*
[1961]  Italian Brigands (Il Brigante)*
[1960]  La Dolce Vita*
 Phantom Lovers (Fantasmi A Roma)
 Purple Noon
 Rocco And His Brothers (Rocco E I Suoi Fratelli)*
 Under Ten Flags (Sotto Dieci Bandiere)
[1959]  The Great War^
 Un Ettaro Di Cielo
[1958]  Gli Italiani Sono Matti
 The Law Is The Law (La Loi C'Est La Loi)
 This Angry Age
[1957]  Fortunella^
 Il Medico E Lo Stregone
 Italia Piccola
 Nights Of Cabiria^
 The House of Intrigue
 White Nights (Le Notti Bianche)^
[1956]  Citta Di Notte
 The Most Wonderful Movement
 War and Peace*
[1955]  Friends For Life (Amici Per La Pelle)
 La Bella Dir Roma
 The Swindle (Il Bidone)*
 Un Eroe Dei Bostri Tempi
[1954]  Cento Anni D'Amore
 Ennemi Public #1^
 La Domencia Della Buona Gente
 La Grande Speranza^
 La Strada^
 La Vergine Moderna
 Launched A Thousand Ships)
 Le Due Orfanelle
 Loves Of Three Queens (Helen Of Troy - The Face That
 Mambo
 Musoduro
 Proibito
 Via Padova
[1953]  Anni Dificili
 I Vitelloni^
 Le Boulanger De Valorgue (The Wild Oat)^
 Luxury Girls (Fanciulle Di Lusso)
 Noi Due Soli
 Riscatto
 Scampolo 53'
 Star Of India
[1952]  Due Soldi Di Speranza
 Heel Raiders OF The Deep
 Jolanda, La Figlia Del Corsaro Nero
 La Mano Del Straniero
 La Regina Di Saba
 Le Meravigliose Avventure Di Guerrin Meschino
 Marito E Moglie
 Something Money Can't Buy
 The Assasssin (Venetian Bird)
 The White Shiek
[1951]  Anna^
 Donne E Briganti
 Era LuiÖ Si! Si!
 Filumena Marturano^
 Il Monello Della Strada (Stree Urchin)
 Peppino E Violetta
 Toto E Il Re Di Roma^
 Valley Of The Eagles
[1950]  A Dog's Life (Vita Da Cani)
 Due Mogli Sono Troppe
 E Piu Facile Che Un CamelloÖ
 Napoli Milionaria^
[1949]  Come Scopersi L'America
 The Glass Mountain^
 The Hidden Room (Obsession)^
 The Pirates Of Capri (Captain Sirocco)^
[1948]  Arrivederci Papa
 Campane A Martello
 Fuga In Francia^
 L'Eroe Della Strada
 Proibito Rubare
 Senza Pieta
 Sotto Il Sole Di Roma
[1947]  Amanti Senza Amore
 Come Persi La Guerra
 Daniele Cortis
 Flesh Will Surrender (Il Delitto Di Giovanni Episcopo)
 Springtime In Italy (E Primavera)
 Vivere In Pace
[1946]  Albergo Luna, Camera 34
 Mio Figlio Professore
 Roma, Citta Libera^
 Un Americano In Vazanza
[1945]  His Young Wife (Le Miserie Del Signor Travet)
[1943]  La Donna Della Montagna
 The Arrow (La Freccia Nel Fianco)^
 Zaza
[1942]  Gioro Di Nozze
 Il Birichino Di Papa
[1933]  Treno Popolare
Key: * Has related album(s); ^ Has compilation album(s) only.


Missing Information?

If any information appears to be missing from this page, contact us and let us know!