Composer Information

Mario Nascimbene

Born:
November 28, 1913
Milan, Italy
Died:
January 6, 2002
Rome, Italy

External Websites

Filmography

[1990]  Blue Dolphin: L'Avventura Continua
[1982]  Lo Scialo [TV Series]*
 Storia d'Amore e d'Amicizia
[1979]  Un Reietto delle Isole
[1976]  Il Messia
[1974]  Cartesius
 Eneida
 Year One
[1973]  Vado a vedere il mondo, capisco tutto e torno [TV Series]*
[1972]  Augustine of Hippo
 Indian Summer (La prima notte di quiete)*
 The Professor
[1971]  Blaise Pascal
 Creatures The World Forgot*
[1970]  Fight for Survival
 Gradiva
 La lotta dell'uomo per la sua sopravvivenza [TV Series]*
 Socrates
 When Dinosaurs Ruled The Earth*
[1969]  Acts of the Apostles
 The Night of Counting the Years
 Togli le Gambe dal Parabrezza
[1968]  Commandos
 Summit (One Body, One Night)*
 The Vengeance of She
[1967]  Dick Smart 2007
 Doctor Faustus*
 Idea di un 'isola
 Pronto.. C'é una Certa Giuliana per te
[1966]  If All the Women in the World
 One Million Years B.C.*
[1965]  The Camp Followers (Le soldatesse)*
 Where the Spies Are
[1963]  Il Processo di Verona
[1962]  Avanti la Musica
 Axel Munthe: Der Arzt von San Michele
 Barabbas*
 Charge of the Black Lancers
 Constantine and the Cross
 Desert War
 Disorder
 Jessica
 La Banda Casaroli
 Light in the Piazza
 Swordsman of Siena^
 The Golden Arrow (L'Arciere delle mille e una notte)*
 The Happy Thieves
 War Gods of Babylon
[1961]  Francis of Assisi*
 Girl with a Suitcase (La ragazza con la valigia)*
 Le Baccanti (Bondage Gladiator Sexy)*
 Legge di Guerra
 Romanoff and Juliet
 The Bacchantes
 The Mongols (I mongoli)*
[1960]  Carthage in Flames
 La Garconniére*
 Scent of Mystery
 Sons and Lovers
 The Story of Joseph and His Brethren
[1959]  Desert Desperados
 Morte di un Amico
 Nel Blu Dipinto di Blu*
 Room at the Top*
 Solomon And Sheba*
 Subway in the Sky
 Violent Summer (Estate violenta)*
[1958]  Amore e Chiacchiere
 The Quiet American*
 The Vikings*
[1957]  A Farewell to Arms*
 L'ultima violenza*
 Parola di Ladro
 Questo Nostro Mundo
 That Night!
 The King's Musketeers
 Uomini e lupi (Men and Wolves)*
[1956]  Alexander the Great*
 Child in the House
 Noi Siamo le Colonne
 The Three Musketeers [TV Series]
[1955]  Angela
 Cavalieri della Regina
 Io Sono la Primula Rossa
 Luna Nuova
 Racconti Romani
[1954]  Ballata Tragica
 Cento Anni D'Amore
 Cronaca di un Delitto
 Giorni d'Amore
 Il Letto
 Operazione Notte
 Scuola Elementare
 The Barefoot Contessa (La contessa scalza)*
 The Widow
[1953]  Cose da Pazzi
 La Valiqia dei Sogni
 Lasciateci in Pace
 Love in the City
 Prima di Sera
 Too Young for Love
 Villa Borghese
[1952]  Il Sogno di Zorro
 Roma ore 11
[1951]  Amor non ho… però… però
 É l'Amore che mi Rovina
 Il Blues della Domenica Sera
 O.K. Nerone
 Operazione Mitra
 The Adventures of Manderin
 Vacanze col Gangster
[1950]  Capitán Demonio
 Fuga dalla Città
 Miniature
 Pugilatori
[1949]  Favola del Cappello
 Racconto del Quartiere
[1948]  Fantasmi del Mare
 L'Ultima Cena
[1946]  Inquietudine
 Piccolo Ribelle
[1945]  Incontro con Laura
[1944]  Sorrida Prego
[1943]  Redenzione
[1942]  Margherita Fra i Tre
 Se io Fossi Onesto
 Signora dell'ovest
[1941]  L'Amore Canta
 Solitudine
Key: * Has related album(s); ^ Has compilation album(s) only.


Missing Information?

If any information appears to be missing from this page, contact us and let us know!